Stal Assendelft

harddraverijvereniging

Get Adobe Flash player

Kortebaan Twitter

Zentra Field

Kortebaan seizoen : 2010 en 2011

Zentra Field was in handen van ons, helaas, ontvallen stallid Henk Schavemaker. Het verlies van Henk is een groot gemis voor de drafsport in het algemeen en voor vereniging Stal Assendelft in het bijzonder. Hij was de initiator voor de oprichting van Stal Assendelft in 2002 door het paard Perfect Dragon in te brengen.
Zentra Field was een nieuw paard aan het kortebaanfront. Een 4-jarige bruine merrie, met als moeder Channa Hanover, een zeer succesvol paard in de drafsport welke ook ons succespaard Navy Blue op de wereld zette. Het eerste optreden van Zentra Field voor Stal Assendelft, op de ‘Stakes-koersen’ te Wolvega, leverde direct een aanzienlijk prijzengeld op. Ook de trainers, Andries en Frans van der Blonk, zagen in Zentra Field een paard met een hoge startsnelheid en bewezen aanleg op de kortere afstanden.
Ze kon haar veelbelovende debuut op de kortebaan van Assendelft in 2010, niet waarmaken. Een overtuigende derde plaats in eigen huis werd gevolgd door enkele ereplaatsen op de langebaan, maar de koppigheid van dit paard op de eerste kortebanen van 2011 deed de trainers van der Blonk en de eigenarengroep besluiten in juni 2011 afstand van haar te doen.

  

Meemaken, erbij zijn....