Stal Assendelft

harddraverijvereniging

Get Adobe Flash player

Kortebaan Twitter

Derk Effe

Kortebaan seizoen : 2007, 2008 en 2009

Derek Effe heeft drie kortebaanseizoenen gereden voor Stal Assendelft. Dit paard heeft een geweldige staat van dienst opgebouwd. Zo zorgde Derek in zijn eerste jaar, 2007, voor het grootste succes van de Stal tot nu toe: het kampioenschap van Nederland. Ook in 2008 wist hij de nodige ereprijzen binnen te halen, waardoor zijn winsom steeds dichter bij de ’12.000 euro-grens’ kwam. Dit is de grens waarboven een paard 5 meter extra moet lopen.
Zo ging Stal Assendelft het kortebaanjaar 2009 in met de bedoeling het jaar succesvol af te maken met Derek Effe, maar werd ondertussen uitgekeken naar een nieuwe kortebaantopper. En Derek beschaamde het vertrouwen van de Stalleden zeker niet. Op het eind van het seizoen werd de kortebaan van Medemblik winnend afgesloten!  En op de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand werd de laatste 5 euro prijzengeld binnengehaald, waardoor de 12 mille-grens werd overschreden .
In de wetenschap dat Derek Effe in 2010 weer een jaartje ouder zou zijn en ook nog eens 5 meter handicap zou krijgen, is hij eind 2009 van de hand gedaan om na jaren trouwe dienst te genieten van een welverdiende oude dag als rijpaard.

Meemaken, erbij zijn....