Stal Assendelft

harddraverijvereniging

Get Adobe Flash player

Kortebaan Twitter

Over de Stal

Tijdens de kortebaandraverij van Assendelft op 27 april 2002 is het initiatief ontstaan om met een groep enthousiaste Assendelftse kortebaanliefhebbers een paard in eigendom te nemen en dit paard te laten meestrijden in de door de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) georganiseerde kortebaan harddraverijen. Op vrijdagavond 3 mei 2002 is tijdens een vergadering in het Wapen van Assendelft dit initiatief bekrachtigd en is de vereniging Stal-Assendelft opgericht. 12 juni 2002 zijn de statuten van de vereniging door de notaris bekrachtigd.

De Vereniging heeft als doel: gezelligheid en promotie van de drafsport.
De vereniging heeft 1 paard in eigendom, getraind en gereden door VAN DER BLONK ENTRAINEMENT te Assendelft


Het eerste paard van Stal-Assendelft - Perfect Dragon -werd geschonken door Henk Schavemaker en heeft het gehele kortebaanseizoen van 2002 meegestreden om de prijzen. Helaas bleek dit paard niet succesvol en aan het einde van het seizoen heeft de ledenvergadering besloten om Perfect Dragon te verkopen. In 2003 is er een nieuw paard aangekocht tijdens een claimkoers op het drafcentrum Alkmaar. Dit tweede paard van Stal-Assendelft - Kibo Wix - had toen al een aantal redelijk succesvolle seizoenen gedraaid. Stal-Assendelft had minder geluk met dit paard en ook Kibo Wix werd aan het eind van het seizoen verkocht aan een manege. In 2004 heeft de vereniging Navy Blue gekocht; een paard wat het seizoen daarvoor diverse keren in de prijzen had gereden. 2004 werd een jaar om niet snel te vergeten. Na een moeizame start met een snelle uitschakeling in de thuiswedstrijd van de kortebaan van Assendelft ging het in het verloop van het seizoen crescendo met onze trots. Maar liefst 3 overwinningen en een aantal mooie podiumplaatsen brachten Navy Blue tot in de top van het Kortebaanklassement van 2004. 2007 was een hoogtepunt in de historie van de Stal: ons paard Derek Effe wist op knappe wijze het Nederlands Kampioenschap te behalen op de Kortebaan van Purmerend. Eind 2009 is Derk Effe verkocht aan een manege en zijn wij voor de jeugd gegaan. De nog zeer jonge merry Zentra Field begon goed aan het seizoen 2010 met een knappe finaleplaats in ons eigen Assendelft. De rest van 2010 verliep wisselvallig. Medio 2011 is Zentra Field terug gegaan naar de vorige eigenaar enĀ  is door de Stal het paard Diamond Wood gekocht in Belgie. Vanaf juli 2011 wordt met dit nieuwe paard gestreden om de prijzen.

2010 begon voor de Stal op dramatische wijze met het plotselinge overlijden van ons lid Henk Schavemaker. Henk was vanaf de oprichting betrokken bij de Stal en heeft de Stal in de steigers gezet.

Meemaken, erbij zijn....